Skip to Store Area:

Spletna trgovina za dobro počutje in boljše dosežke Spletna trgovina za dobro počutje in boljše dosežke Kontaktni podatki

0 izdelkov - 0,00 €

prev
next
close
BIO MACA v prahu 250g, znamke BIOPOT

BIO MACA v prahu 250g, znamke BIOPOT

Komentarji

Zaloga: Dobava v kratkem, prednaročila prodaja@biopot.si.

Redna cena: 16,95 €

Akcijska cena: 8,45 €BIO MACA v prahu 

 

 

Za prehranska dopolnila je koristen njen koren, ki se posuši in zmelje, pri čemer pa ostanejo količine in razmerja hranilnih snovi enaka, kot jih je ustvarila narava. Vsebuje kalcij, selen, cink, natrij, železo, kalij, magnezij, silicij, jod, fosfor, mangan, baker, vitamine: B1, B2, B6, B12, C, E, D3, nenasičene maščobe omega 3, 6, 9 in mnoge aktivne sestavine (saponini, steroli, tanini, alkaloidi).

Rastlina maca (Lepidium meyenii) je enoletni gomolj, ki uspeva na visokih ravnicah perujskih Andov (4.400 nadmorske višine). Okolje v katerem uspeva Maca je znano po ekstremnih pogojih (visoka temperaturna nihanja, močni vetrovi, visok UV faktor), zato je rastlina zelo odporna. Maca raste kot gomolj, njene nadzemne dele domačini uporabljajo kot zelenjavno prilogo, medtem ko gomolje sušijo in predelajo v prah. V Peruju Maco jedo surovo, kuhano v juhah, ali kot prašek dodamo k piškotom, napitkom.


Zanimivost o odkritju mace:

Čeprav prvi dokazi o njeni obdelavi segajo v 4. tisočletje pred našim štetjem, je bila maca najverjetneje prvič popolnoma kultivirana v prvem tisočletju pr.n.š., s strani plemena Pumpuš. To junaško in bojevito pleme je po taljenju ledenikov migriralo iz tropskih pragozdov na območje jezera Chinchaycocha (Junin), ki leži na nadmorski višini 4.000 metrov. Jezero jim je z okoliškimi rekami predstavljalo vir vode, višje ležeča lega pa jim je ustrezala iz varnostnega stališča. Maco so najverjetneje odkrili po čistem naključju; potem ko so na tamkajšnji planoti pasli živino, so pri živalih opazili povečano moč in večjo plodnost. Ko so jo začeli uživati še sami, so tudi pri sebi ugotovili povišanje energije in vzdržljivosti. V tistem trenutku je maca postala del vsakodnevne prehrane tamkajšnjih prebivalcev.

Sestavine

Biološka Maca (Lepidium Mayenii) v prahu.

Izdelek ne vsebuje umetnih arom, barvil, aditivov ali konzervansov. Brez dodanega sladkorja.

 

Hranilna vrednost za odmerek 5g

 • Energijska vrednost 18kcal/76kJ
 • Beljakovine 0,7g
 • ogljikovi hidrati 3,8g
 • od tega sladkorji 1,5g
 • Maščobe <0,1g
 • od tega nasičene maščobne kisline <0,1g
 • Prehranske vlaknine 0,3g
 • Natrij <0,1g
 • Baker 0,3g
 • Jod 52µg
 • Navodila Priporočena dnevna količina je ena (1) čajna žlička, ki jo vmešamo v vodo, sok, čaj, smuti ali v kakšne druge jedi.
  Opozorila

  Če ste noseči ali dojite, se posvetujte z svojim zdravnikom pred uporabo tega izdelka. SHRANJUJTE IZVEN DOSEGA OTROK. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru.

   

  Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

  Neto teža 250
  Proizvajalec BIOPOT

  OPOMBE:
  Vse spletne vsebine, tako na spletni strani kot uporabljene za spletno oglaševanje je pripravil Upravljavec. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranski dodatek) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA) 
  Celotna izjava spletne trgovine >>