Skip to Store Area:

Spletna trgovina za dobro počutje in boljše dosežke Spletna trgovina za dobro počutje in boljše dosežke Kontaktni podatki

0 izdelkov - 0,00 €

prev
next
close
PREGNENOLON-hormon spomina 50 mg 60 kapsul znamke EUROVITAL®

PREGNENOLON-hormon spomina 50 mg 60 kapsul znamke EUROVITAL®

Komentarji

Zaloga: Dobava v kratkem, prednaročila prodaja@biopot.si.

Cena: 29,15 €Kaj je pregnenolon in zakaj se jemlje?

Pregnenolon služi kot prekurzor drugih hormonov, vključno z dehidroepiandrosterona (DHEA) in progesterona. Vloga pregnenolona v telesu je, da služi kot predhodnik hormona. Proučevali so mnogo učinkov pregnenolona na živčni sistem.

Spanje in spomin: Študije na podganah kažejo na močno izboljšanje učinkov spomina , daleč pred drugimi substancami, ki vplivajo na možgane ter spomin. Pri zdravih moških, starih 20 let do 30, so uporabili pregnenolon (1 mg na dan) in je bilo ugotovljeno, da izboljša kvaliteta spanja in zmanjšanje prebujanje med spanjem. Dokazano je bilo tudi, da pregnenolon vpliva na delo, na kratko-in dolgoročnimi spomin , in za posledico povečano motivacijo za učenje novih informacij, ter izboljšanje možnosti za pridobitev novega znanja.

Stres: Dokazano je bilo,da ta hormon lahko igra vlogo pri neuroendokrinih odzivih na stres. V študiji na letalskih pilotih podvrženim stresu,v kateri so dajali pregnenolon (25 mg dvakrat na dan), izboljšano delovanje brez povzročanja škodljivih stranskih učinkov. V študiji odziv na stres pri podganah, kaže povečanje anksioznosti, so opazili po dajanju pregnenolona. Raziskovalci so predlagali,da je to koristen odziv med stresnem obdobju ,ki je sprožen preko živčnega sistema.

Depresija: Znano je, da hormoni vplivajo na razpoloženje in vedenje preko učinka na živčni sistem. Pri ljudjeh z sedanjo depresijo ali anamnezo depresije, je bil pregnenolon v cerebrospinalni tekočini (tekočina, ki je kopel možganov) bistveno nižji od vrednosti pri zdravih ljudeh. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da imajo bolniki z aktivno depresijo imeli nižjo stopnjo pregnenolona v primerjavi s tistimi z anamnezo depresije.

Artritis: Raziskovalci so poročali o uporabi pregnenolona v različnih revmatskih boleznih. V študiji pregnenolon terapije za zdravljenje revmatoidnega artritisa, pri šestih od enajstih testiranih ljudi, kaže na zmerno do izrazito izboljšanje simptomov bolečine v sklepih in gibljivost sklepov. Simptomi izrazitega izboljšanja so bili opaženi dva do štiri dni po terapiji. V študiji 13 odraslih z osteoartrozo, je bilo ugotovljeno,da je pregnenolon terapija zmanjšala bolečine in izboljšala območje gibanja pri sedmih udeležencev študije. Bolečina se jeponavljala, ko je bilo zdravljenje prekinjeno. Pri osebi, ki je utrpela škodo zaradi uričnega artritisa, pri kateri ni bilo odziva na konvencionalno zdravljenje, je terapija z pregnenolonom povzročila dramatičen odziv v roku treh dneh po začetku zdravljenja. Ta bolnik je prejel 300 mg pregnenolona dnevno štiri tedne, nato 200 mg pregnenolona na teden v kot vzdrževanje . Ta študija zdravljenja revmatskih bolezni z pregnenolonom poroča tudi znatno korist pri bolnikih s sistemskim eritematoznim lupusom (SLE), luskavico, in sklerodermo. Niso poročali o neželenih učinkih.

Kje ga lahko najdemo?

Celice obeh nadledvične žleze in centralni živčni sistem sintetizirajo pregnenolon. Raziskave na ljudeh kažejo, da so precej višje koncentracije pregnenolona v živčnem tkivu, kot v krvnem obtoku. Študije na živalih kažejo koncentracijo pregnenolona v možganih, ki je deset-krat višja od drugih s stresom povezanih hormonov (vključno z DHEA). Pregnenolon je prisoten v krvi, kot sta prosti pregnenolon in bolj stabilna oblika, pregnenolon-sulfat.

Ali obstajajo kateri neželeni učinki?

 • Pregnenolon je primerno dopolnilo za moške in ženske vseh starosti.
 • Pregnenolon je impresivni zapis z zelo nizko stopnjo toksičnosti in je varen za uporabo pri ljudeh
 • Ne uporabljajte pregnenolon če jemljete pripravke DHEA.
 • Ne uporabljajte, če imate težave z s krči, saj lahko pregnenolon zavira GABA dejavnost, zaradi povečanja dejavnosti v centralnem živčnemu sistemu, ki lahko vodi do napadov pri tistih z epilepsijo.

   

 • Sestavine

  Velikost odmerka: Ena (1) kapsula

  Število odmerkov: 60 kapsul

  Količina na odmerek:

 • pregnenolon 50mg

 • Riževa moka, celulozna vlakna, rastlinski magnezijev stearat..

  Informacije na alergene:Ne vsebuje pšenice, mleka in mlečnih izdelkov, laktoze, jajc, soje, umetnih barvil, arom ali konzervansov.

 • Navodila

  Vzemite eno (1) kapsulo dnevno.

  Opozorila

  Če ste noseči ali dojite, se posvetujte z zdravnikom pred začetkom jemanja tega izdelka. SHRANJUJTE IZVEN DOSEGA OTROK. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Ne uporabljajte tega izdelka, če je pokvarjen varnostni pečat na steklenici.

  Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.
  Neto teža Ne
  Proizvajalec Biovea

  OPOMBE:
  Vse spletne vsebine, tako na spletni strani kot uporabljene za spletno oglaševanje je pripravil Upravljavec. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranski dodatek) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA) 
  Celotna izjava spletne trgovine >>