Skip to Store Area:

Spletna trgovina za dobro počutje in boljše dosežke Spletna trgovina za dobro počutje in boljše dosežke Kontaktni podatki

0 izdelkov - 0,00 €

prev
next
close
ŽELEZO 18mg 90 kapsul, znamke BIOVEA ®

ŽELEZO 18mg 90 kapsul, znamke BIOVEA ®

Komentarji

Zaloga: Dobava v kratkem, prednaročila prodaja@biopot.si.

Cena: 15,00 €Železo : pomembno hranilo, ki igra pomembno vlogo pri oblikovanju zdravih rdečih krvnih celic in transport kisika.

 • Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah
 • Železo ima vlogo pri delitvi celic
 • Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina
 • Železo ima vlogo pri prenosu kisika
 • Železo ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
 • Železo prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
 • Železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi

Kaj je Železo?

Železo je esencialni mineral, in pomemben sestavni del proteinov, vključen v transport kisika in metabolizem. Skoraj dve tretjini železa v našem telesu se nahaja v hemoglobinu, beljakovini v rdečih krvnih celicah, ki prenašajo kisik do tkiv v telesu. Manjše količine železa najdemo v mioglobinu, beljakovini, ki pomaga glede oskrbe s kisikom v mišicah in encimih, ki pomagajo pri biokemičnih reakcijah v celicah. Približno 15 odstotkov železa v našem telesu se shrani za prihodnje potrebe in se sprosti, ko je vnos s prehrano nezadosten.

Preostanek je v tkivih našega telesa kot del beljakovin, ki pomagajo telesnim funkcijam. Odrasli moški in ženske po menopavzi izgubijo zelo malo železa, razen preko krvavitev. Ženske s težkim mesečnim ciklusom lahko izgubijo veliko količino železa. Naše telo navadno ohranja normalno stanje železa, s tem, da nadzoruje količino železa absorbiranega iz hrane. Kot hrana imajo jetra daleč najbogatejšo vsebnost železa. Drugi dober vir železa bogatih živil vključujejo organe mesa, rib in perutnine. Posušeni fižol in zelenjava so najboljši rastlinski vir, sledi pa suho sadje, oreški, polno zrnati kruh in žita. Bistveno prispevamo k dnevnemu vnosu železa če uživamo dosti žita, moko in kruh.

Zakaj jemati železo?

Železo je potreben mineral za prenos kisika skozi telo preko rdečih krvnih celic. Prav tako sodeluje pri pretvorbi krvnega sladkorja v energijo. Zagotavlja ključno gradbeno snov za proizvodnjo encimov, ki se ukvarjajo z izdelavo novih celic, aminokislin, hormonov in živčnih prenašalcev.

Druge pomembne aktivnosti, ki zahtevajo vključitev železa za razstrupljanje jeter, presnovo maščobnih kislin in sintezo karnitina in nevrotransmiterjev serotonina in dopamina. Železo je bistvenega pomena za proizvodnjo kolagena in elastina, ki zagotavlja strukturno celovitost in elastičnost za organe in tkiva.

Kdo je tisti, ki mu železa primanjkuje?

Vegetarijanci jedo manj železa kot ne-vegetarijanci in železo, ki ga zaužijejo je nekoliko manj absorpcijsko. Kot rezultat tega je, da imajo vegetarijanci verjetno več možnosti, da so njihove zaloge železa zmanjšane. Vendar pa pomanjkanje železa pri ženskah običajno ni posledica pomanjkanja železa v prehrani sami. Pogosto obstaja vzrok, kot je izguba železa v krvi menstruacije.

Nosečnice, maratonski tekači, ljudje, ki jemljejo aspirin in tisti, ki imajo parazitske okužbe, hemoroide, razjede, ulcerozni kolitis, Crohnovo bolezen, rak prebavil, ali drugi pogoji, ki povzročijo izgubo krvi ali malabsorpcijo je verjetno, da se pojavi pomanjkanje.

Otroci, ki živijo v mestnih območjih so lahko podvrženi povečanemu tveganje za pomanjkanje železa, anemijo in trpijo pogosteje pri razvojnemu zaostanku kot rezultat. Dopolnitev pri dojenčkih do 18 mesecev starosti s formulo železa v mestnih delih je bilo dokazano, da prepreči pomanjkanje železa, anemijo in zmanjšanje upada v duševnem razvoju so opazili pri teh dojenčkov v nekaterih, vendar ne v vseh študijah.

Obdobja kratke sape so pogosta težava, ki vplivajo na okoli 27% zdravih otrok. Ta obdobja so povezane s pomanjkanjem železa, anemijo, in v številnih študijah so poročali o izboljšanju kratke sape z uživanjem dodatka železa.

Opozorilo:

 • Če ste noseči ali dojite se posvetujte z svojim zdravnikom pred uporabo železa
 • Zastrupitve z železom se pojavi le v skrajnih primerih prevelikega odmerjanja. Iz tega razloga, shranjujte dodatke železa izven dosega otrok. Nenamerno vzet prevelik odmerek železa, je glavni vzrok za usodne zastrupitve pri otrocih, mlajših od 6 let.
 • Prekomerno uživanje železa lahko povzroči slabost, bruhanje, zaprtje in črno blato.

   

Sestavine

Velikost odmerka: 1 kapsula

Število odmerkov: 90

Količina na odmerek:

 • železo (kot železov bis glicinat): 18mg

 • sredstvo proti sprijemanju: riževa moka, sredstvo proti zgoščevanju: magnezijev stearat, celuloza (kapsula).

  Izdelek je primeren za vegane.

 • Navodila

  Vzemite eno (1) kapsulo dnevno z obrokom.

  Opozorila

  Če ste noseči ali dojite, se posvetujte z svojim zdravnikom pred uporabo tega izdelka. SHRANJUJTE IZVEN DOSEGA OTROK. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Ne uporabljajte tega izdelka, če je pokvarjen varnostni pečat na steklenici.

  Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

  Neto teža 60
  Proizvajalec Biovea

  OPOMBE:
  Vse spletne vsebine, tako na spletni strani kot uporabljene za spletno oglaševanje je pripravil Upravljavec. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranski dodatek) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA) 
  Celotna izjava spletne trgovine >>