Skip to Store Area:

Spletna trgovina za dobro počutje in boljše dosežke Spletna trgovina za dobro počutje in boljše dosežke Kontaktni podatki

0 izdelkov - 0,00 €

prev
next
close
ŽENSKO RAVNOTEŽJE HORMONOV 60 tablet, znamke BIOVEA ®

ŽENSKO RAVNOTEŽJE HORMONOV 60 tablet, znamke BIOVEA ®

Komentarji

Zaloga: Na zalogi.

Redna cena: 24,40 €

Akcijska cena: 14,25 €

Dodaj izdelek v košarico V košarico


Žensko ravnotežje hormonov: Hormonska podpora med menopavzo

 • Pomaga pri nihanju razpoloženja
 • Zmanjšuje vročinske oblive
 • Izboljša izgubo koncentracije
 • Pripomore k odpravi nočnega potenja

   

  Kaj je Žensko ravnotežje hormonov?

  Naša formula Žensko ravnotežje hormonov je celovita formula, ki bo podprla k zdravemu hormonskemu ravnovesju. Vsebuje fitoestrogeno mešanico zelišč, vitaminov in mineralov skupaj, ki zagotavlja potrebna hranila za zadovoljevanje potreb žensk. Žensko ravnotežje hormonov ponuja hormonsko podporo med menopavzo in naravnemu prehodu telesa. Mena uradno nastopi po zadnjem ženskem obdobju. Večina žensk opisujejo menopavzo ob pojavu simptomov, ki se pojavijo, ko je raven hormonov zmanjšana. Ko pride do hormonskega neravnovesja se lahko razvije mnogo simptomov, kot so nihanja v razpoloženju, oblivi vročine in izguba koncentracije. Formula Žensko ravnotežje hormonov vsebuje zdravilno rastlino grozdnato svetilko (angl. Black Cohosh) za hormonsko podporo in vitamin E.

  Kaj je Mena?

  Mena je opredeljena kot odsotnost menstruacije za 12 mesecev. Prehod menopavze se začne z različno dolžino menstruacijskega ciklusa in konča s končnim obdobjem menstruacije. Perimenopavza je obdobje, ki traja od nekaj let pred zadnjo menstruacijo v življenju ženske (menopavzo) do vsaj enega leta po menopavzi. To ni uradni medicinski izraz, vendar se včasih uporablja, da pojasni nekatere vidike prehoda menopavzi. Postmenopavza je celotno časovno obdobje, ki pride po zadnjem obdobju menstruacije.

  Mena je čas v življenju ženske, ko preneha delovanje funkcije jajčnikov. Jajčnik je eden od para reproduktivnih žlez pri ženskah. Nahajajo se v medenici, po eden na vsaki strani maternice. Vsak jajčnik ima velikost in obliko mandlja. Jajčniki proizvajajo jajca (jajčeca) in ženske hormone, kot je estrogen. Med vsakim mesečnim menstrualnim ciklom se jajce sprosti od enega jajčnika. Jajce potuje iz jajčnika skozi jajcevod do maternice.

  Povprečna starost, ko nastopi menopavza je 51 let. Vendar pa je nikakor ne moremo napovedati, kdaj bo pri posamezni ženski nastopila menopavza. Starost, pri kateri ženska dobi menstruacijo prav tako ni povezana s starostjo nastopa menopavze. Pri večini žensk nastopi menopavza v starosti med 45 in 55, vendar se lahko pojavi menopavza tudi prej, lahko pri 30-ih ali 40-ih letih ali pa se tudi ne pojavi, dokler ženska ne doseže svoj 60-ih let. Kot grobo "pravilo palca," ženske pogosto dosežejo menopavzo pri starosti, podobno kot pri njihovih materah. Perimenopavza, ki jo pogosto spremljajo nepravilnosti v menstruacijskem ciklusu skupaj s simptomi tipičnimi za zgodnjo menopavzo in se lahko pojavijo do 10 let pred zadnjo menstruacijo.

  Kateri so simptomi Menopavze?

  Oblivi vročine: skupno vsem ženskam v času menopavze so oblivi vročine, občutek toplote, ki se širi po telesu in je pogosto najbolj izrazito v predelu glave in prsih. Obliv vročine je včasih povezana z rdečico in včasih temu sledi še znojenje. Oblivi vročine po navadi trajajo od 30 sekund do več minut. Čeprav točen vzrok vročinskih oblivov še ni povsem jasen, so vročinski oblivi verjetno posledica kombinacije hormonskih in biokemičnih nihanj, ki ima za posledico upad ravni estrogena.

  Trenutno ne obstaja nobena metoda, da bi lahko napovedali, kdaj bodo nastopili vročinski oblivi in kako dolgo bodo trajali. Vročinski oblivi se pojavljajo pri stopnji do 40% v času redne menstruacije ženske v svojih štiridesetih letih, tako da se že lahko pojavijo menstrualne nepravilnosti, ki so značilnost menopavze, preden se menopavza sploh pojavi. Pri približno 80% ženskah se bodo končala obdobja vročinskih oblivov po petih letih. Včasih (pri približno 10% žensk), lahko obdobja vročinskih oblivov trajajo več kot 10 let. Ni mogoče predvideti, kdaj bodo vročinski oblivi močnejši, čeprav so naravnani k zmanjšanju pogostosti v daljšem časovnem obdobju. V povprečju pa vročinski oblivi trajajo približno pet let.

  Nočno potenje: Včasih vročinske spremlja še nočno potenje (epizode oblivi znoja ponoči). To lahko povzroči težave kot so prebujanje in potem težje zaspimo nazaj, ki ima za posledico neprespanost in utrujenost podnevi, ker se nismo naspali.

  Nihanje razpoloženja: Spremembe v razpoloženju, kot je depresija, anksioznost, in / ali razdražljivost. Nenehno nihanje ravni estrogena, progesterona, in androgenov imajo določen vpliv na vaše duševno stanje. Ti hormoni imajo nadzor nad ravnjo serotonina v možganih, ki velja za kemikalijo, ki uravnava razpoloženja. Če vaša raven serotonina doživi padec, bo tako tudi vaše razpoloženje, če se dvigne, se bo vaše razpoloženje dvignilo skupaj z njim.

  Koncentracija: Lahko se pojavi razdražljivost, utrujenost, pojemanje spomina in zmanjšana koncentracija, ko nastopi menopavza. Te simptome so včasih pripisovali hormonskemu nihanju. Vendar pa je bolj verjetno, da drugi dejavniki prispevajo k tem spremembam, tudi pomanjkanje spanja in stresni dogodki v življenju.

 • Sestavine

  Velikost odmerka: 2 tableti

  Število odmerkov: 30

  Količina na odmerek:

 • Vitamin E (kot d-alfa-tokoferol sukcinat) 100 IE
 • Tiamin (B1) (kot tiamin mononitrat) 10mg
 • Riboflavin (B2) 10mg
 • Niacin (B3) (kot niacinamid) 20mg
 • Vitamin B6 (kot piridoksin HCL) 25mg
 • Folna kislina 200mcg
 • Kalcij (kot kalcijev karbonat) 200 mg
 • Magnezij (kot magnezijev oksid) 100mg
 • Bor (kot kelat aminokislin) 3mg
 • Selen (selenometionin) 70mcg
 • Izoflavoni 75mg
 • Gama orizanol 75mg
 • Rdeča detelja 50mg
 • Grozdnata svetilka(Black Cohosh) 50mg
 • Ekstrakt angelike(Dong Quai) 75mg
 • Sibirski ginseng(Eleuthro ) 70mg
 • Navadna konopljika-ekstrakt drevesa (Vitex) 70mg

  Ostale Sestavine: Dikalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza, stearinska kislina, silicijev dioksid, rastlinska prevleka, magnezijev stearat, natrijev karmelozat, prirejena celuloza.

 • Navodila

  Vzemite 2 tableti dnevno, po možnosti s hrano.

  Opozorila

  Ženske, ki so noseče, dojijo ali bi lahko bile noseče, ne smejo jemati tega izdelka. Ne jemljite tega izdelka, če ste alergični na sojine izdelke. Posvetujte se s svojim zdravnikom pred jemanjem tega izdelka, če jemljete katera zdravila za zdravljenje hipertenzije. SHRANJUJTE IZVEN DOSEGA OTROK. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru.

  Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

  Veganski produkt

  Neto teža 75
  Proizvajalec Biovea

  OPOMBE:
  Vse spletne vsebine, tako na spletni strani kot uporabljene za spletno oglaševanje je pripravil Upravljavec. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranski dodatek) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA) 
  Celotna izjava spletne trgovine >>